Eerste dagen
Door: Sjaak
Blijf op de hoogte en volg Sjaak
01 Oktober 2006 | Nederland, Amsterdam
Eerst maar even Hotel de Blaffende Hond: welnu de honden hadden kennelijk genoeg gegeten, want ze bleven de hele nacht rustig. Viel weer alles mee dus.
Mijn tweede etappe verliep betrekkelijk voorspoedig, want vanuit Kabul was ik binnen drie uur (inclusief tussenstop) op de plaats van bestemming. Het eerste dat je daar ziet is zand en nog eens zand, dus het was maar goed dat ik mijn bril ophad anders was ik dagen zonder beeld geweest.
Ik werd direct opgevangen door een enthousiaste wachtmeester van de Kmar (voelde gelijk vertrouwd) en was het kamp al rondgeleid vóór de rest van de nieuwelingen nog maar een stap verzet hadden. Heel goed geregeld dus.
Over mijn onderkomen heb ik ook niets te klagen, want wie kan er bezwaar hebben tegen een stenen gebouw met airco?
De eerste dag was er een van veel kennismaken, bijpraten en inlezen, maar ook tot de ontdekking komen dat het PRT hier uit een club bijzonder gemotiveerde mensen bestaat. Er is nog veel werk te verzetten, maar er is op veel gebied ook al heel wat in gang gezet. Deze ruimte is eigenlijk te klein om de eerste indrukken weer te geven, maar ik hoop in de komende tijd een aardig sfeerbeeld te kunnen schetsen. Foto's houden jullie nog even van me te goed, maar wat in het vat zit, verzuurt niet.
En ja! Ik heb mijn eerste missie al achter de rug vanochtend. We hebben een gesprek gehad met de "director of irrigation" om een beeld te krijgen van de wensen en mogelijkheden in het omliggende gebied. Dat is toch wel heel apart, want je komt tijdens zo'n gesprek bijvoorbeeld tot de ontdekking, dat onze Afghaanse vrienden zelfs hun eigen woning niet op een kaart kunnen aanwijzen. En voor de techneuten onder ons: die Afghaanse tekeningen daar kunnen jullie nog een puntje aan zuigen (hmhm). Dit was ook mijn allereerste afspraak in volle bepakking en ik moet zeggen: je kunt beter in driedelig gaan, want dat is minder zwaar. Het is wel indrukwekkend om met zo'n grote Nyala pantserwagen en de bijbehorende Force Protection (bewaking) door het dorp te rijden.
Afsluitend kan ik jullie melden, dat de warmte draaglijk is, het eten goed en dat ik lekker slaap 's-nachts. Don't worry, be happy.
02 Oktober 2006 - 06:03
Ad Van Tetering:
hoi Sjaak
Fijn te horen dat de aankomst en de eerste indruk positief is.Hier gaat ook alles zijn gangetje. Eigenlijks niets vreemds te melden.
groetjes ad.
02 Oktober 2006 - 06:36
Leen Van Orselen:
Hallo Sjaak "Bunker"
Goed te horen dat het eten goed is en de warmte draaglijk. Op kamer 410 is een Afgaanse bom ingeslagen, de neergeschoten wandkaart hangt weer, hoelang, moet je vragen aan Aart. -
02 Oktober 2006 - 07:01
Marc Gouswaart:
Hoi Sjaak,
De Nationale Taptoe is inmiddels achter de rug en wellicht vindt je het leuk om te weten dat de finale van de Taptoe is opgedragen aan alle actief dienende militairen in het buitenland. Excelsior heeft dus extra goed haar best gedaan !
Groeten,
Marc -
02 Oktober 2006 - 09:10
Koos Boeren:
Hallo Sjaak, wat goed zo zo'n mail verbinding. Zo te horen heb je het nog steeds naar je zin.
Het contract voor 2006 is ondertekend. Alleen vergat men de bijlage (kruisjeslijst) bij te voegen en verzuimde men om ons de pagina's te laten paraferen.
In november wordt gesproken over een vervolg contract. Kunnen we weer aan tafel.
Ik weet niet of je 28 okt terug bent want dat is er het jub feest in de Schalmei (5 jr bestaat).
Gisteravond de Taptoe bezocht. Was uitmuntend van kwaliteit.
Groeten
Koos Boeren
02 Oktober 2006 - 14:33
Lenie + De Rest:
hoi sjaak, ik als vrouw zijnde, ben toch ook benieuwd zijn er ook dames onder jullie die zich inzetten voor de goede zaak??????? -
03 Oktober 2006 - 08:12
Tom Oosterom:
Sjaak,
Helaas heb ik je voor mijn vacantie nog geen goede reis- en een prettig verblijf in Afganistan kunnen toewensen.
Sjaak, bij deze dan en hou je taai daar in die (mooie)wildernis !
Groeten,
Tom Oosterom -
03 Oktober 2006 - 08:17
Helma Van Driel:
Hi Sjaak,
Fijn te lezen dat het goed met je gaat. Het is wel een andere wereld waarin je je nu bevindt.
Waarom moet je in volle bepakking naar een afspraak?
Vorige week, na de aanbesteding, vroegen sommige aannemers wat je daar doet: ze dachten dat je door WSHD was uitgezonden.
Hier op de afdeling heeft Dick "alles onder controle". Jouw bureau is wel heel erg opgeruimd en leeg hoor.
Sjaak, het allerbeste en tot volgende keer.
Groetjes van Helma.