Schietoefeningen
Door: Sjaak
Blijf op de hoogte en volg Sjaak
20 Oktober 2006 | Afghanistan, Kabul
Een ander wapen is de MP5: een soort van handmachinepistool met een enorme terugslag, waardoor het moeilijk is om het na het eerste schot op doel te houden. Met dit wapen heb ik dus met het eerste schot kans van slagen; alle schoten daarna missen elk doel. Dit wapen wordt overigens ook gebruikt door persoonlijke beveiligers, omdat je dat zo goed onder je colbert kunt wegmoffelen. Waarschuwing voor de collega’s: als je me volgende maand met een bobbel onder mijn colbert over de gang ziet schuiven, ga dan maar een straatje om!
Het laatste wapen heeft toch wel de meeste indruk op me gemaakt en niet in de laatste plaats door zijn omvang. Zoals je op de foto’s ziet, kun je dit instrument op verschillende manieren bespelen. Liggend gaat dat het nauwkeurigst, maar ook staand is de toon zeer doeltreffend. Als je liggend door de zoeker kijkt, haal je het doel behoorlijk naar je toe, waardoor de score vrijwel 100 % is. Ook voor een minder begenadigd schutter als ondergetekende dus een geducht wapen ook op de lange afstand. Als het op de kermis in de schiettent niet lukt, is dit misschien de oplossing.
Ter geruststelling voor alle thuisblijvers: ik heb alle instrumenten weer moeten inleveren, dus ik ga thuis maar weer gewoon oefenen op mijn baritonsax.
20 Oktober 2006 - 17:18
Peter:
Kijk eindelijk het echte werk ;-)
stoere foto's......
veel succes/plezier nog Sjaak -
20 Oktober 2006 - 17:18
Peter:
Kijk eindelijk het echte werk ;-)
stoere foto's......
veel succes/plezier nog Sjaak -
20 Oktober 2006 - 17:37
Keimpedejong:
Hoi Sjaak,
Leuk om eens even op je site rond te struinen. Ik van wel gelijk met mijn neus in de 'jongetjes'-boter met al die blaffers. Kijk je uit?
Ik hoop dat je daar je werk goed kunt doen. ' t Lijkt me een hele klus, toevallig net minister kamp op de TV die in een spagaat zit over: zijn we aan het vechten of aan het opbouwen. Moeilijk!
Frank vervangt je goed bij vals Plat, maar we zien je graag terug!
Sterkte en groeten Keimpe -
21 Oktober 2006 - 10:08
Ard:
Hoi Sjaak, Hier weer een reactie van je correspondent uit het Wildwestland. Ga je straks dit soort foto´s ook bij "bepaalde" overleggen achteloos op tafel gooien? Kan soms een doorbraak in een impasse opleveren. Zal PZH collega´s alvast waarschuwen. groetjes, morgen weer fietsen, train je zelf nog? -
21 Oktober 2006 - 17:56
Lenie:
zeg sjaak komt die brug toch wel af voordat je naar huis gaat, ik zie heel andere activieteiten dan die ik dacht die je moest gaan doen. geen kleine floortjes schieten hé ? groetjes -
23 Oktober 2006 - 17:54
Cees Den Boer:
Hallo Sjaak,
Het is wel indrukwekkend al die berichten en nog indrukwekkender die wapens die je tijdens de schietoefeningen draagt. Ondanks alles zie je tocht liever met die grote baritonsax lopen.
En daar komt nog een mooier geluid uit. De groeten, nog heel veel plezier en het schiet alweer lekker op!!!!!