Verhuizen en slapen?
Door: Sjaak
Blijf op de hoogte en volg Sjaak
28 Oktober 2006 | Afghanistan, Kabul
Bij het PRT waren we tot nu toe te gast bij de Amerikanen, waar we rustig en veilig konden slapen. Maar helaas, ook voor ons is het moment van verhuizen aangebroken en worden we nu definitief ondergebracht in Kamp Holland zelf. Dat betekent dat we een “riante” gepantserde container krijgen toegewezen, waar we in kunnen werken. Er is nog wel een kleinigheidje: we moeten er ook in slapen.
En daar komt het probleem.
In de afgelopen weken heb ik een uitstekende verstandhouding opgebouwd met mijn kamergenoot en collega functioneel specialist Arno. Hij doet allerlei zaken op het gebied van gezondheidszorg en dat gaat hem goed af. Maar met de verhuizing op handen komt die verstandhouding toch wat onder druk te staan. Want hoe verdeel je de werk/slaapruimte als er eigenlijk maar één plaatsje over is voor een veldbedje. Dat betekent dat de ander op of onder het bureau zal moeten slapen.
We zijn nu al een paar dagen aan het kibbelen, wie het bureau krijgt toegewezen en wie het veldbed. En ik moet zeggen: we zijn er nog niet uit. Want als je op het bureau slaapt, is uitslapen er niet bij natuurlijk. Bovendien is een bureau bepaald geen veldbed. Als er al een veldbed voorradig is.
Maar onder het kibbelen komen toch de meest fantastische ideeën boven drijven, want je wordt natuurlijk wel creatief. Je ziet dat ook aan de collega’s, die nu al weer een aantal dagen met deze situatie worden geconfronteerd, want er zijn op een legerkamp natuurlijk legio gepantserde slaapgelegenheden “te vinden”.
Ook wij hebben al een paar mooie invallen gehad, maar die ga ik nu hier niet neerschrijven. Ik weet namelijk, dat er ook collega’s hier meelezen en ik wil niet dat die met onze plannetjes aan de haal gaan.
Voor de lezers: als je denkt vanuit je comfortabele bedjes een bruikbaar idee te hebben, laat dat dan vooral weten. Ik ben benieuwd hoe creatief jullie zijn. Als we eenmaal zijn geïnstalleerd, zal ik jullie laten weten hoe we erbij zitten/liggen.
Verder gaat het best goed hier. De zon schijnt nog iedere dag en het eten op Kamp Holland wordt er niet slechter op.
Wat wil een mens nog meer? Een vaste slaapplaats misschien?
Oh ja, en met Arno en mij komt het ook wel goed.
28 Oktober 2006 - 08:49
Lenie:
ja sjaak het is nog vroeg 10;43 zaterdagmorgen, en ik zie ik ben de eerste dus kan geen ideeen van anderen bekijken ben zegt een hangmat maar er is vast geen winkel in de buurt. en ik neem aan dat die inmiddels uitverkocht zullen zijn, je plunjebaal met sportkleding kan in dit geval ook geeen zachte ondergrond zijn want die heb je niet. is het geen optie om ongezien je matras uit je vorige verblijf in te pakken? dan is het bureau ook wat aangenamer. en ik vindt jij en arno moeten wel om beurten het fijnste plekje delen.
wil ik je vanaf deze plaats alvast feliciteren met je dochters verjaardag en die van tom dus ook neem er maar een glaasje fris op. succes met alles en tot mails -
28 Oktober 2006 - 09:42
Marcel B:
hoi sjaak is het geen idee om samen met nog 2 collega,s (die ook samen in een container liggen)te verbouwen. je maakt dan een werk en een slaap container voor jullie vieren. groeten marcel en slaap lekker alvast. -
28 Oktober 2006 - 12:02
Nicolien:
Je kunt zeker ook geen pools bedbankje importeren ;-))? -
29 Oktober 2006 - 07:29
Ron En Ina:
Hallo Sjaak Wij wilen je ook daar in het verre oosten van harte feliciteren met de verjaardag van je dochter en haar vriend Tom.Ik kan helaas geen gebakje meesturen. Groetjes -
31 Oktober 2006 - 13:02
Hans De Bart:
Dag Sjaak,
om te beginnen is het leuk om het wel en wee te volgen. En we blijven hier zeer actueel op de hoogte van de situatie.
Wat betreft het slaapprobleem als ex-zeeman heb ik wellicht een bruikbare tip:
wat dacht je van het ophangen van een hangmat. Slaapt ook prima, alleen even opassen met opstaan(uitstappen).
Je hebt ook geen last van kruipend ongedierte.
Groeten,
Hans de Bart
31 Oktober 2006 - 13:08
Hans De Bart:
Ik zag wat laat dat het idee van de hangmat al was aangedragen.
Dus de stand is nu twee stemmen voor een hangmat.
Alternatief is een stapelbedje timmeren.
Hans -
01 November 2006 - 20:16
Nico:
Ik heb in het leger bij de muziek gezeten dus echt goede ideeen heb ik niet. Ik kreeg na 2 dagen een ongelofelijke hernia van een veldbed en ben toen op een bureau gaan leggen en het was onmiddelijk over. De dokter zei dat het wel meer gebeurde bij muziekanten. Leg dit maar aan je collega voor, moet hij toch zeker ook weten!!