Werkverschaffing
Door: Sjaak
Blijf op de hoogte en volg Sjaak
05 November 2006 | Afghanistan, Kabul
Maar daar gingen we niet voor natuurlijk. Omdat het al te laat geworden was om naar ons einddoel door te rijden, hebben we het inloopspreekuur maar in dit dorpje gehouden. Daarnaast hebben we uitgebreid met de dorpsoudsten gesproken en kregen nog een heerlijk kopje thee aangeboden ook (nee, ik heb me nog niet naar het toilet hoeven haasten).
Ook hier bleek weer, dat het grootste probleem in Afghanistan het water is. Te weinig of te veel. De nabijgelegen rivierbedding lag nu in ieder geval helemaal droog. Als gevolg daarvan stonden ook de irrigatiesystemen droog. Ook de plaatselijke pomp bij de moskee stond droog. Dat was overigens niet zo verwonderlijk, want hij was maar 10 meter diep. Een diepere pomp zal hier uitkomst brengen.
Uit de verhalen bleek ook, dat als het water stijgt, de aanliggende landen worden verwoest door het snelstromende water. Een omgekeerd probleem dus. We zullen eens kijken wat we aan de problemen in dit dorpje kunnen doen.
Tenslotte hadden we nog wat hulpgoederen bij ons, die we wilden uitdelen. Nou dat was niet zo eenvoudig. Want wie laat je dat doen? De dorpsoudste dan maar. Die heeft dus op dat soort momenten ook geen gezag. Want als je even je kont keert, stort het hele zooitje zich op de hulpgoederen als een zwerm bijen op de honing. Het zijn gelukkig nog net geen relletjes geworden. Ik sluit ook niet uit dat hier en daar iemand iets dubbel heeft gekregen, maar er zijn in ieder geval genoeg mensen die er deze winter warmpjes bij lopen of liggen.
Door alle vertraging was het al donker toen we terug kwamen, met als gevolg, dat we vlak voor de poort nog een concertina mee pakten. En nee, dat heeft niets met muziek te maken, maar het is wel prikkelend. Het is gewoon prikkeldraad dus.
Vanuit een droog en zonnig Uruzgan (het loopt weer naar de 30 graden) de groeten aan een nat en koud Nederland.
05 November 2006 - 10:25
Lenie:
nou ja je noemt het een weg maar eigenlijk mag het geen naam hebben of wel? leuk om zo met de bevolking thee te leuten en foto's bekijken. ik zie dat er ook een barbier in 't veld is of was er een plaatselijke die jou zo mooi gecoifuurd ( moeilijk woord) heeft? zeg ik wens je vanuit een ietwat somber papecity een goede zonnige zondag, en als het goed is ga ik met je vrouw vanmiddag zingen ik zal haar de groeten van je doen oké? doei -
05 November 2006 - 13:27
Ard:
Hoi Sjaak, hoe verbeter je een weg onder deze omstandigheden zodanig dat deze voertuigen niet meer wegzakken. Ben zeer nieuwsgierig als wegenbouwer. Verder weer een gaaf verslag en het Westland blijft je volgen.
groetjes en succes. -
06 November 2006 - 18:24
Leen Kamer 410:
Over werkverschaffing gesproken, daar kennen bij WSHD ook wat van. Na bijna 24 maanden is Tom eindelijk verhuisd, behalve daar er nog wat stoelen bij ons moet komen. Edward gebeld, vanmiddag wordt dit probleem opgelost, alleen welke middag, welke maan en welk jaar is niet vermeld. Daarnaast dachten wij dat wij de inrichting van onze afdeling een beetje in kaart hadden gebracht, helaas pindakaas, Dirk toonde een geheel nieuwe indeling met een hoofdweg en een ventweg en daartussen bureaus en daarbuiten kleine cellen. Heel klein, ik weet zeker dat in menige gevangenis de cellen vele malen groter zijn. Sjaak ik moest dit even kwijt.
Maar die foto's van het landschap,wat kan kaal toch erg mooi zijn. Sjaak, ik wens jou nog een prettig verblijf toe en wees blij dat jij iets kan betekenen voor mensen die het echt nodig hebben.
Vergeleken met dat gedoe hier en het zinloos gelul over zaken die al beslist zijn, beslist jij in goed overleg over zaken die niet vooraf beslist zijn.