Op naar 2009 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sjaak Schoonen - WaarBenJij.nu Op naar 2009 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sjaak Schoonen - WaarBenJij.nu

Op naar 2009

Door: Sjaak

Blijf op de hoogte en volg Sjaak

29 December 2008 | Nederland, Amsterdam

Mijn laatste trip met Celebrate naar Zuid-Frankrijk is al weer ruim een half jaar geleden.
In die periode is er weinig meer gebeurd, dan alleen maar werken, werken en werken. Maar wel met veel plezier, want bij de verschillende opdrachtgevers ontmoet ik veel interessante (tijdelijke) collega’s en leer ik veel over de organisaties waar ik mag werken. Ik hoop, dat ze van mij ook iets leren.

Terugkijkend op het afgelopen jaar mag ik me verheugen in een goede gezondheid voor iedereen in de omgeving (op wat kleine ongemakken na), maar ook in een goede verstandhouding met de mensen om me heen.
Bovendien is mijn overstap naar de Stoutgroep (na 32 jaar ambtenarenstatus) tot nu toe een verstandige beslissing geweest. De uitdaging en afwisseling in mijn werk is weer helemaal terug van weg geweest.

Net als iedereen maak ook ik me op voor het komende jaar.
Dat belooft een bijzonder jaar te worden. Naast enkele belangrijke gebeurtenissen in de familiesfeer (waar ik misschien nog wel iets over zal schrijven) staan er een tweetal interessante reizen op het programma. In het voorjaar hoop ik weer voor enkele maanden naar Afghanistan te vertrekken om daar voor de tweede keer mee te werken aan de opbouw van dat prachtige land. En ik ben heel nieuwsgierig naar de situatie ter plekke in vergelijking met mijn vertrek nu twee jaar geleden. Kijken of de positieve verhalen van mijn collega’s, die er sindsdien zijn geweest, op waarheid berusten.

Maar eerst mag ik met twee collega’s van de Stoutgroep op studiereis naar Kenya en Uganda. Onze werkgever start dit jaar in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen een project in één van beide landen. Omdat het gaat om duurzame ondersteuning gedurende meerdere jaren willen we een weloverwogen keuze maken voor een kansrijk project. Daarom zullen we tijdens deze reis onderzoeken welk project de meeste potentie heeft en het dichtst bij de filosofie van de Stoutgroep ligt. Het vertrek staat gepland op 11 januari aanstaande en ik zal op deze site proberen een uitgebreid verslag van onze bevindingen te doen.

Voor belangstellenden nog even de sites van de projecten en de Stoutgroep:
www.nacmu.org
www.wajir.org
www.stoutgroep.nl

Rest me nog om iedereen die dit leest een goed uiteinde en een gezegend begin toe te wensen.

• 08 Januari 2009 - 16:01

Ria Vonk:

he Sjaak
    was benieuwd naar je site en je reis ga er beslist af en toe naar kijken! ik wens je een hele goede reis en bewonder je geestdrift en avontuurlijkheid! en dat op onze leeftijd!hihi.
    goede reis en Gods zegen!

liefs ria vonk