dagje Mukono
Door: Sjaak
Blijf op de hoogte en volg Sjaak
20 Januari 2009 | Oeganda, Mukono
Maar aan alle beproevingen komt een eind en kwamen we toch veilig aan in Mukono, waar we de plaatselijke supermarkt onveilig hebben gemaakt. Natuurlijk hebben we ook in de plaats zelf rond gekeken, waar we vol bewondering en met een dichte neus de plaatselijke keurslager hebben bezichtigd. Maar ook de markt hebben we niet overgeslagen, want Han en Cora wilden nog een plaatselijk product scoren. Daar zijn ze uitstekend in geslaagd, want voor een schappelijk prijsje werden een paar prachtig gekleurde kleden aangeschaft. Dat bleek wel toen op de terugweg de eigenaar van het stalletje in geen velden of wegen te bekennen was: waarschijnlijk naar zijn familie om met hen de dagopbrengst te delen. Mijn plaatselijk product bestond uit een paar verbrande armen en hoofd: misschien minder mooi maar wel zo voordelig (je blijft Hollander nietwaar?).
Na deze avonturen zijn we toch maar weer op zo’n boda-ding gestapt, want we moesten toch terug. Omdat mijn rugzak inmiddels gevuld was met allerlei “lekkernijen” uit de supermarkt, mocht ik dit keer ook een eigen vervoermiddel en ging het spul er met gezwinde spoed vandoor. Letterlijk en figuurlijk, want ik heb alleen nog maar de achterkant van mijn collega’s gezien omdat de snelheid van mijn taxi stukken lager lag. Uiteindelijk ben ik toch nog zonder meetrappen weer op ons beginpunt aangekomen en heeft deze trage rit nog een aardige foto opgeleverd.
Als afsluiting hebben we bij wijze van team-building gezamenlijk de maaltijd bereid: Han en Cora hebben gekookt en ik heb de foto’s genomen.
20 Januari 2009 - 09:29
Patty:
Hai Han, nou alleen al van de FOTO van de 'slager' (gelukkig stond er een titel onder anders had ik het niet alszodanig herkent)zou je spontaan vegatarisch worden...
Door de foto 'macaronie' begrijp ik nu ook waarom jullie mac-ronie hebben gegeten; jij was mede verantwoordelijk voor het menu!
Over teambuilding gesproken, deze hele onderneming moet toch sowieso iets doen met jullie als collega's onder elkaar, maar ook als Stoutgroep op zich. Ik heb respect voor een bedrijf dat zich niet alleen druk maakt over het verdienen van de eigen boterhammen. Maar zich ook wil inzetten voor die van een ander. Waar zou de wereld zijn zonder dit soort compassie voor elkaar?
Leuk ook een verslagje van jezelf te hebben ontvangen, ben heel benieuwd naar de rest!
Leg m'n leesbril alvast klaar (..)
ps: hier regent het vandaag niet, zeker overgewaaid naar Wajir..
Goed afscheid van Afrika en een veilige terugreis naar Nederland gewenst, groetjes Pat
20 Januari 2009 - 09:42
Patty:
correctie: onze regen is zeker overgewaaid naar Mukono... -
20 Januari 2009 - 13:43
Guen:
Liefs van thuis!
Enne, prachtige outfit had je aan mam!
Afrikaanse batik? haha
tot donderdag! xx -
20 Januari 2009 - 15:31
Jeannette:
Hey,
Heel herkenbaar een 1e keer op de boda-boda haha. Jullie tripje zit er alweer bijna op. Nog een fijne tijd bij Noah's Ark, en een veilige terugreis. Ik ben heel benieuwd naar alle foto's voornamelijk van de kindjes.
Groetjes Jeannette -
20 Januari 2009 - 20:45
Jaap:
Volgens mij bij jullie nu al kwart voor één in de nacht. Babette zou nog SMS-en over jullie aanwezigheid as vrijdag. Ben benieuwd. Hoop zeker op jullie aanwezigheid. Al was het alleen maar dat jullie ondanks de "slager" gezond weer terug zullen komen. Veel wijsheid bij de beoordeling van de projecten. We denken aan jullie.
Jeanet en Jaap
PS: De strooiploegen van Weert bestrijden enthousiast de gladheid op de wegen. Hoezo verschillen. -
21 Januari 2009 - 08:12
Piet Stout:
Hoi Cora, Han en Sjaak,
Na het lezen van jullie verslagen en het zien van de foto's besef ik dat dit maar een fractie is van wat jullie allemaal ervaren en meegemaakt hebben. Ben dan ook zeer benieuwd over jullie verslag bij thuiskomst. Geniet van de ervaring en de zon, overigens hebben wij hier de molentocht gereden op de schaats. Verder al vast een goede terugreis en succes.
Piet Stout