4 dagen voor vertrek
Door: Sjaak
Blijf op de hoogte en volg Sjaak
06 November 2010 | Nederland, Papendrecht
In de afgelopen anderhalf jaar zijn al enkele collega's daar actief geweest en de komende weken mag ik hun werk daar weer oppakken. Ik heb een heel pakketje huiswerk meegekregen, dat varieert van zaken omtrent riolering, via afvalverwerking en gehandicaptenbeleid, het stimuleren van startende ondernemers tot het ontwikkelen van landbouw en herbebossing.
Het rioleringsverhaal is al kort aan de orde geweest in één van mijn reisverslagen van begin 2009, toen we daar plotseling met de betreffende minsiter werden geconfronteerd. In de tussentijd is er door één van mijn collega's een flink rapport over gemaakt en zullen we straks in Nairobi de discussie met de minister weer voortzetten. Het is een lastig verhaal omdat die riolering niet los gezien kan worden van de (ontbrekende) stadsplanning en de (eveneens ontbrekende) wegverhardingen en watervoorraden. Het is de kunst om dat kwartje bij de betreffende verantwoordelijken te laten vallen en samen met hen naar de beste oplossing te zoeken.
Maar we zullen er eerst maar eens naartoe vliegen.
In mijn volgende verslagen hoop ik daar melding van te maken: als de internetverbindingen het mogelijk maken tenminste.
06 November 2010 - 23:46
Caroline Nederlof:
Hoi Sjaak,
Fijne en goede reis gewenst, en veel mooie en goede ervaringen weer gewenst. Jou kennende komt dat wel goed!
Sterkte aan de thuisblijvers en een behouden thuiskomst.... je stoeltje bij Celebrate houden we warm!
Caroline -
07 November 2010 - 09:17
Dick:
Hoi Sjaak,
Ik kreeg tot mijn verrassing weer een mailtje van de site "Waar ben ik nu" met een melding dat jij weer eens op pad gaat. Heel leuk om weer eens iets van jou te horen en lezen. Ik ben inmiddels met de VUT gegaan dus heb ik ook wel iets meer tijd om jou ervaringen te volgen. Ik ben er van overtuigd dat we weer hele mooie verslagen tegemoet kunen zien. Je bent daar met van alles bezig heel breed van riolering tot gehandicaptenbeleid. Dat is weer wat anders dan muskusratenbestrijding. Ik ben overigens benieuwd of ze daar ook last hebben van muskus- en beverratten.
Ik wens je alvast een heel goede reis.
Groet,
Dick van Eerde -
07 November 2010 - 11:49
Fred Valster:
Weer een heel avontuur en ik wens je dan ook veel succes en zal jou verslagen zeker met belangstelling tegemoed zien.
En na die vele reizen kan je wel aan een boek schrijven beginnen -
07 November 2010 - 11:49
Fred Valster:
En na die vele reizen kan je wel aan een boek schrijven beginnen -
07 November 2010 - 14:33
René :
Even een bericht uit Beuningen.
Beste Sjaak,
Het beste met je volgende klus, laat ze maar een horen en voelen hoe wij dat in Holland aanpakken.
Groeten,
De Werf gemeente Beuningen. -
07 November 2010 - 15:42
Thea Bouwman:
Hartelijke groet, goede reis en behouden thuiskomst! "Ga met God"
Thea Bouwman