Wissel
Door: Sjaak
Blijf op de hoogte en volg Sjaak
16 November 2010 | Kenia, Wajir
Het is boeiend om te zien hoe de werknemers van één organisatie (ook hier?) verschillen van elkaar. Gisteren waren we bij dezelfde bosbouworganisatie en troffen daar twee medewerkers, waar je de wanhoop in hun ogen zag, toen we onze vragen stelden. Je las daaruit maar één ding: “Hoe krijgen we deze mzungi (blanken) zo snel mogelijk uit ons kantoortje!” Gelukkig voor hen werden ze daarbij geholpen door de melding van een ongeval waar ze direct naartoe moesten. Het mag duidelijk zijn, dat we toen geen antwoorden kregen op onze vragen.
Hoe anders ging het vanochtend. We waren op bezoek bij een vrouwelijke (!) collega van hen, die ons exact en heel gestructureerd meenam in hun werk en dit zo goed deed, dat er feitelijk niets te vragen overbleef. En zo stapelt de ene ervaring zich op de andere.
Vandaag dus de wissel: door het vertrek van onze medereizigers zijn Henk en ik van hotel gewisseld en verblijven we nu in het Raha Palace Hotel in het centrum van Wajir. Dat betekent ook en ander toilet, waardoor mijn gymnastische oefeningen weer direct opeen laag pitje gaan. Daarnaast heeft dit hotel ook een internetcafé, zodat het misschien weer wat makkelijker wordt om mijn mail te checken: maar ik beloof niets.
Verder is er nog zoveel te vertellen, maar dit stukje dreigt alweer te lang te worden. Eén ding wil ik toch niet onvermeld laten: gisteravond zijn we als afscheid voor onze medereizigers met zonsondergang naar het nabijgelegen meer geweest. Op deze bijzondere plek kun je geruime tijd doorbrengen, want vooral tegen de avond komen hier giraffen drinken. Prachtig om te zien hoe deze gracieuze dieren met hun hele familie hun avonddrankje komen nuttigen. Bijgaande foto is misschien niet helemaal duidelijk, vanwege het licht,maar geeft toch een indruk. Dan komt het water hier ook regelmatig op verschillende plekken in beweging, als ware er een soort monster van Loch Ness aan het zwemmen. Maar omdat van enig monster geen spoor was, is dit verschijnsel waarschijnlijk eerder toe te schrijven aan grote scholen kleine vis, die plotseling met veel vaart van A naar B gaan.
16 November 2010 - 18:40
Lenie:
Hallo sjaak je kan die oefeningen natuurlijk gewoon aanwennen.
Veel succes en we lezen je verslagen trouw hoor en dan met die mooie foto's erbij eigenlijk een tikkie jaloers dat wij dat niet hebben alleen in de zoo.
Groetjes van ons -
17 November 2010 - 08:28
Dick:
Hoi Sjaak,
Ik maak wel op uit je verslagen dat jij je daar wel weer vermaakt. Heel interesant jou reisverslagen. Een iets beter hotel daarbij is ook wel lekker natuurlijk. Het lijkt mij heel leuk dit werk te doen. Veel succes verder en de groetjes aan al je collega,s
17 November 2010 - 10:09
Marcel:
Pa,
Als al die nieuwe technieken voor het bouwen erdoor zijn is dat reden voor een muzikale opluistering toch?
Toevallig weet ik nog wel een orkest die dat graag wil doen. ;-)
Geniet ervan en de volgende keer wil ik toch echt je koffer dragen. haha
Groeten.