Twee dagen gesprekken
Door: Sjaak Schoonen
Blijf op de hoogte en volg Sjaak
10 Januari 2014 | Kenia, Nairobi
Maar een bezoek aan Niarobi is pas echt bijzonder als je ook een interessante plaats hebt bezocht en dat heb ik vanmiddag kunnen doen. Onze begeleider moest wat boodschappen doen en ik ben gezellig in zijn kielzog meegelopen. Al wandelend door Eastleigh, een van de beruchtste wijken van Nairobi, heb ik heerlijk het echte leven in die wijk kunnen beleven. Knetterdruk en een bedrijvigheid, die je Nederland niet tegen komt. Daar loopt echt alles door elkaar wat je je kunt bedenken: van vrouwen waarvan alleen de ogen te zien zijn tot heel frivool geklede dames. Aardig detail: ze waren druk aan een wegreconstructie bezig en dat verschilde niet zoveel van onze methode. Alleen van wegafzettingen hebben ze nog nooit gehoord: hoogteverschillen van meer dan een meter zijn meer regel dan uitzondering en niemand die zich daar druk over maakt.
Ook hebben we gisteren nog een kruising gezien, die echt helemaal vol verkeer stond en waarvan volstrekt onduidelijk was, wie welke kant uitging. Zelf zijn we maar uit de taxi gestapt en gaan lopen, maar het heeft nog wel even geduurd voordat ze die verkeersknoop ontward hadden.
Tot zover weer een kort verslag van twee dagen met gesprekken en ontmoetingen